Notícies

vadeBike: una solució efectiva a l'alarmant augment de robatori de bicicletes

28 / 10 / 2021
L'augment de l'ús de bicicletes va portar com a conseqüència el creixement dels robatoris. A Europa, una bicicleta és robada cada cinc minuts. La solució de vadeBike a aquest problema és un pàrquing que inclou un sistema antirobatori segur amb tres punts d'ancoratge. Gràcies a aquest sistema, els usuaris de vadeBike poden deixar el seu vehicle amb la tranquil·litat que estarà segur.
Imatge

Abans de la pandèmia, l'ús de bicicletes venia registrant un augment sostingut. Segons el Baròmetre de la Bicicleta, aquest any es va registrar un augment de 2 punts respecte al 2017. La pandèmia no va fer més que accelerar aquest procés. La venda de bicis va créixer un 24% en 2020 i va arribar fins als 1,5 milions d'unitats. Aquesta xifra rècord va ser impulsada pels canvis en mobilitat a les ciutats i per un ressorgir de l'oci sobre les dues rodes. En l'actualitat, es venen el doble de bicis que de cotxes.

 

Robatori de bicicletes: un fenomen que creix a tot el món

Aquest augment de l'ús de bicicletes va generar un efecte inesperat: el robatori de vehicles es va duplicar des del començament de la pandèmia. El percentatge d'incidents de robatori que tenen lloc en les llars dels ciclistes va representar el 49% del total de reclamacions en 2020, enfront del 23% en 2019. En un informe de l'asseguradora Admiral, es destaca que de març a maig de 2020 el robatori de bicicletes es va incrementar fins a un 45%.

En ciutats grans com Barcelona, aquest fenomen és encara més notori. D'acord amb l'últim Baròmetre de la Bicicleta, fins a un 26,5% dels usuaris de bicicleta de Barcelona els han robat, com a mínim, una vegada aquest vehicle a la ciutat. Concretament, a un 6,6% dels ciclistes de la capital catalana els han furtat més d'una vegada el seu mitjà de transport i un altre 19,9%, una única vegada. En total, el resultat és que més de la quarta part de la població s'ha quedat sense el seu vehicle per sostracció a la ciutat. A més de robatoris, un terç de les reclamacions inclouen tant la bicicleta com els seus accessoris.

Tres tancaments independents i espai per a guardar el casc: les claus de vadeBike

Els pàrquings de vadeBike presenten una solució a aquest problema en augment. El nou disseny dels aparcaments per a bicis de vadeBike ha recollit les millors solucions de tots els pàrquing bici que hi ha en el món. Inclouen un sistema antirobatori segur amb tres punts d'ancoratge i materials anti-cisalla. Els tres tancaments independents protegeixen la roda davantera, la posterior, el quadre i el seient, a més de tenir un espai per a guardar el casc de manera segura.

En el Baròmetre de la Bicicleta també s'aborden les precaucions que prenen els usuaris. Un 73,1% dels enquestats assenyala que pren mesures perquè no la hi robin, sobretot encadenar la bicicleta. Les mesures que prenen els usuaris per a mantenir el seu cicle és lligar-la amb una cadena, vigilar-la i no deixar-la sola en cap moment, tancar la bicicleta en un garatge o traster i treure-li el seient o les rodes.

La solució d'aparcament segur de vadeBike dona resposta a aquesta demanda dels usuaris de la bicicleta. Els ciclistes poden aparcar tant la bici com el casc amb tranquil·litat, sabent que no tindran cap esglai quan vagin a recollir-la. D'altra banda, el servei de vadeBike inclou la possibilitat de reserva de plaça fins a una hora abans. D'aquesta manera, l'usuari té la garantia que la plaça d'aparcament li estarà esperant quan arribi al seu destí.

 

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA