Notícies

Setmana Europea de la Mobilitat 2021: vadeBike acompanya el boom de la mobilitat sostenible

16 / 09 / 2021
Del 16 al 22 de setembre es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, amb l'objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables, com els desplaçaments amb bicicleta, a peu o en vehicle elèctric. Des de vadeBike et donem algunes claus perquè coneguis més sobre mobilitat sostenible.
Imatge

La Setmana Europea de la Mobilitat va ser celebrada per primera vegada en 1999, i a partir de l'any 2000 compta amb el suport de la Comissió Europea. Es celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents. Amb el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible”, la campanya d'enguany aborda quatre qüestions: la salut mental, la salut física, la seguretat i la resposta enfront de la COVID-19.

Justament, la situació de pandèmia pel Coronavirus ha propiciat un boom en l'ús de bicicletes. Segons la Federació Europea de Ciclistes (ECF), en 2020, les ciutats d'Europa van invertir 1.000 milions d'euros en mesures relacionades al ciclisme a causa de la crisi sanitària. Es calcula que l'any passat es van crear almenys 1.000 quilòmetres de vies ciclistes, adoptant mesures per a suavitzar el trànsit i promovent carrers lliures de cotxes.

Bicicletes i patinets elèctrics: una part important del boom de la mobilitat urbana sostenible

Les bicicletes elèctriques van acompanyar el boom de la mobilitat sostenible. Actualment, la bicicleta elèctrica representa el 20% de les vendes a Europa. De fet, una de cada cinc bicicletes venudes a Europa en el 2020 va ser elèctrica. I el mateix succeeix amb els patinets elèctrics: en 2021 la demanda d'aquest vehicle va augmentar un 142% respecte a l'any anterior.

La practicitat i el preu són algunes dels avantatges que ofereix el patinet elèctric com a mitjà de transport urbà. En aquest sentit, els usuaris el prioritzen davant el transport públic amb la finalitat d'evitar aglomeracions i per a reduir la contaminació. Això ho converteix en el VMP més utilitzat: segons un informe de l'Associació Espanyola de la Carretera, 7 de cada 10 usuaris trien el patinet elèctric.

L'agost passat, en la Plaça de la Mar de Barcelona, vadeBike va instal·lar la primera estació híbrida, que permet aparcar de manera intel·ligent tant bicicletes com patinets. D'aquesta manera, vadeBike acompanya als usuaris de tots dos vehicles en els seus viatges interurbans.

Espanya: més de 21 milions de ciutadans utilitzen bicicleta

Els ciutadans espanyols no són aliens a aquest augment de la mobilitat sostenible. Segons dades del Consell Superior d'Esports (CSD), més de 20 milions d'espanyols, gairebé la meitat de la seva població, utilitzen la bici amb freqüència com a mitjà de transport.

Aquest hàbit és fomentat per les ciutats. Per exemple, el Govern de Barcelona té la intenció que en 2024 el vehicle privat representi menys d'un 20% del total de desplaçaments de la ciutat. Aquestes mesures, sumades a restriccions per a vehicles més contaminants, fa que molta gent s'iniciï en l'ús de vehicles de mobilitat personal.

Aquest augment de l'ús de bicicletes elèctriques va generar diverses necessitats. Entre elles trobem la seguretat de l'estacionament i l'ordenació de les ciutats. Els aparcaments de vadeBike són una solució intel·ligent i segura per a deixar les bicicletes, que evita robatoris, permet guardar el casc, inclou una assegurança bàsica i, especialment, ajuda a l'ordenació urbana.

Setmana Europea de la Mobilitat: pensant la mobilitat del futur

Més de 300 ciutats i poblacions espanyoles s'han sumat a aquesta Setmana Europea de la Mobilitat. Una manera de sumar-se a aquesta celebració és considerar aquestes noves alternatives de transport, com les bicicletes elèctriques o els patinets elèctrics. Utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport no sols ajuda a reduir les emissions, sinó també millora la teva salut mental i física.

Des de vadeBike tenim la convicció que la mobilitat sostenible és el futur de la vida urbana. Per això, oferim solucions intel·ligents dissenyades específicament per als ciclistes urbans. Per a fomentar i acompanyar una ciutat menys contaminada, un estil de vida més saludable.

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA