Notícies

Vadebike, l’aparcament segur per a bicicletes.

09 / 01 / 2020
L'augment de la contaminació en ciutats densament poblades com és el cas de Barcelona, està començant a ser una causa que afecta a la nostra salut. Així, en moltes ciutats europees s'estan activant mesures per reduir la circulació dels vehicles més contaminants, com per exemple el fet d’incloure peatges al centre de les ciutats alhora de circular amb el teu vehicle, mesura adoptada per Londres.
Imatge

D’aquesta manera, l'ús de la bicicleta com a transport constitueix una alternativa ecològica pels desplaçaments urbans. Cada cop som més els usuaris que, per conscienciació o per comoditat, escollim la bicicleta com a mitjà de transport. L'augment dels carrils bici i de les zones d'aparcament, doncs, ha afavorit aquest espectacular creixement. 

Quins són els beneficis de l’ús de la bicicleta per la nostra salut?

A part de contribuir a la reducció de la contaminació ambiental, quan ens movem per la ciutat en bicicleta estem afavorint la nostra salut. Tots els metges recomanen realitzar un mica d'exercici diari per mantenir la nostra forma física i com a conseqüència, moltes persones han apostat per desplaçar-se per la ciutat caminant. No obstant, pels que tenim la feina prou lluny per no poder anar caminant des de casa, la bicicleta s'ha convertit en l'alternativa perfecte per desplaçar-nos i alhora, fer exercici.

Si encara no estàs convençut dels beneficis que aporta la bicicleta per a la teva salut, has de saber que moure’t en bici no és sols un mitjà de transport ecològic, sinó que també un esport que recomanat per a qualsevol edat. Així doncs, encara que tinguis dolors d'esquena o articulars, anar en bicicleta és més segur que cap altre esport, ja que no suposa cap tipus d'impacte.

A més, estàs potenciant el teu sistema immunològic i ajudes al teu cos a perdre greix, millores el rec sanguini, redueixes els nivells de colesterol, augmentes la força del cor i la teva capacitat pulmonar, enforteixes els músculs i mantens la densitat òssia.

La bicicleta, el mitjà de transport urbà més ecològic, ràpid i econòmic.

La ciutat de Barcelona s'ha posat com a objectiu potenciar l'ús de la bicicleta per descongestionar el trànsit i reduir així els nivells de contaminació, ja que una bici ocupa 20 vegades menys espai que un cotxe i a més a més, no contamina. Amb tot això, és el mitjà més ràpid i el més econòmic per a l'usuari, segons diversos estudis realitzats. Per aquest motiu, és fonamental donar confiança a l'usuari facilitant que pugui trobar un aparcament de bicicletes segur quan arribi al deu destí.

Segons la normativa de l'Ajuntament sobre l'ús de la bicicleta, sempre s’ha de procurar aparcar als lloc habilitats, com ho són els ancoratge en superfície o els aparcaments subterranis. D’aquesta manera, només en el cas que no trobéssim cap pàrquing regulat, podrem aparcar la bici en qualsevol lloc excepte en els semàfors, arbres, bancs, contenidors, papereres, marquesines de transport o qualsevol altre element del mobiliari urbà.

En conseqüència, la falta d'aparcaments en algunes zones de la ciutat és evident. Amb la finalitat de cobrir aquesta necessitat, l'Ajuntament de Barcelona va promoure el concurs d'idees BCN Open Challenge, que va guanyar vadeBike gràcies al seu disseny innovador i la comoditat i facilitats que ofereix el sistema per a l'usuari.

Vadebike, el parking de bici més segur.

L'innovador disseny dels aparcaments per a bicis de vadeBike, ha recopilat les millors solucions de tots els pàrquings de bicis que hi ha al món.

Inclou un sistema antirobatori segur amb tres punts d'ancoratge independents i materials anticisalla. Els tres tancaments independent protegeixen la roda davantera, la posterior, el quadre i el seient, a part de tenir un espai específic destinat a guardar el casc de forma segura.

Fes-te membre per només

53 A l'any

Com a usuari, has de donar-te d'alta en el servei i rebràs una targeta contactless per aparcar la teva bicicleta. Una de les idees innovadores de vadeBike, doncs, és que pots reservar una plaça una hora abans d'aparcar a través de la app del telèfon mòbil o des de la pàgina web, fet que garanteix que la teva plaça d'aparcament t'estarà esperant quan arribis al teu destí. L'app et permet també consultar si tens plaça disponible a l'estació a la que et dirigeixes.

Xarxa de parkings bici de Vadebike a Barcelona.

La intenció de vadeBike es donar-te el millor servei cobrint el màxim de zones de Barcelona. El nostre objectiu és estar a prop dels nostres usuaris per tal que a cada lloc al que vagis comptis amb la solució d'aparcament de Vadebike i no t'hagis de preocupar per res!

Consulta el mapa d'estacions a la nostra pàgina web:  www.vadebike.es .

Prova avui mateix els nostre sistema d'aparcament segur per a la teva bicicleta i convenç-te dels avantatges de formar part de la comunitat d'usuaris de vadeBike. Tenim previst implementar moltes estacions noves per tota la ciutat.

Estàs preparat?

 

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA