FAQs

Preguntes i respostes freqüents: Resol els teus dubtes i no esperis més
La forma més segura de guardar la meva bici


"El meu primer contacte amb vadeBike va ser perquè buscava aparcaments de major qualitat que els que hi ha al carrer per la meva bicicleta de carretera. Necessitava un servei que oferís major seguretat. Sense molta dificultat, vaig trobar vadeBike i em va semblar una molt bona idea. La meva experiència, sempre que ho he utilitzat, ha estat bona, sense cap problema i amb un sistema molt senzill i intuïtiu per a l'usuari ”

Pablo Marc Barrera Castillo, 27 anys

Com em dono d'alta?

Fes clic en el botó "Registra't" localitzat a la cantonada superior dreta del menú. Completa les teves dades, selecciona la teva tarifa i rep la targeta en els pròxims 10 dies en el teu domicili. Recorda que una vegada rebuda, la targeta haurà de ser activada tal com t'indicarem a tavés d'un correu electrònic.

Com començo a utilitzar el servei?

Un cop et donis d'alta en el nostre lloc web, t'arribarà una targeta al teu domicili que hauràs d'activar. Després d'activar-la, hauràs de registrar la teva bicicleta per a poder gaudir de l'assegurança inclosa a la teva tarifa.

Llest! una vegada fet això podràs començar a gaudir del servei d'aparcament vadeBike que es troba obert tot l'any, els 7 dies de la setmana i les 24 hores del dia.

Quines són les restriccions d'ús?

Vadebike és un sistema d'aparcament compartit i per tant de rotació. Garantim una imatge de mobilitat sostenible, per això els estacionaments no podran superar les 72 hores. Aparcaments de major durada es consideraran abandó de la bicicleta i per tant, per a evitar una imatge de deixadesa a la ciutat, es passarà avís a GU per a retirar-la.

Quan l'aparcament quedi lliure, els cadenats hauran d'estar perfectament subjectes al seu punt d'ancoratge. En cap cas podran quedar despenjats. Si no ho fas, no reconeixerà l'ancoratge com finalitzat i continuarà comptabilitzant el temps.

Quins són els avantatges del servei?

Dins dels avantatges és important destacar el caràcter de mobilitat sostenible, l'estalvi de temps de desplaçament, i els nombrosos beneficis que aporta per a la salut. Sense oblidar la importància de prendre consciència del ciclisme com a mètode de reducció de la contaminació ambiental a la ciutat, ressaltant el caràcter ecològic i econòmic.

A més, amb el seu exclusiu sistema de protecció, la teva bicicleta estarà resguardada contra robatoris mentre es troba aparcada. Amb la contractació del servei disposes d'una assegurança de 300€ si arribessin a robar la bici aparcada en les nostres estacions.

Vadebike disposa d'un espai cobert on guardar el casc, ja no serà necessari que te l'emportis amb tu. Posa't el casc! La teva seguretat augmentarà quan et moguis per la ciutat.

A més si ho necessites i vols posem al teu disposició un servei d'Assistència per a bicicletes, i ampliar la teva assegurança per a tenir major cobertura dins i fora del nostre aparcament sempre que les aparquis seguint les mínimes mesures de seguretat necessàries.

Com trobo estacions pròximes?

Cerca la secció "Estacions" que es troba en el menú superior de la nostra pàgina web i ingressa l'adreça en la qual t'interessa trobar una estació. Si no trobes una estació pròxima, digues-nos on t'agradaria que hi hagués una en el formulari que es troba en aquesta pàgina!

Quin és el mínim de permanència?

La tarifa s'abona de manera anual, per la qual cosa podràs disfrutar del servei durant un any. En cas que et donessis de baixa abans del venciment, no es realitzarà el reemborsament dels mesos que no utilitzis el servei. D'altra banda, abans que s'acabi el teu abonament anual, rebràs un correu de renovació, on podràs notificar la teva voluntat de no renovar el servei de vadeBike.

Què succeeix en cas de robatori? Existeix una assegurança?

Si. A part de totes les mesures de seguretat incorporades en els nostres aparcaments, amb l'alta del servei incloem una assegurança la cobertura màxima de la qual per robatori és de 300 €.

Per a això és imprescindible que no oblidis donar d'alta la teva bici en El teu Perfil. Si no ho fas el segur no tindrà cobertura sobre la teva bici. El primer pas després de la recepció de la teva targeta vadeBike serà l'activació de la mateixa i el registre de la bici. Hauràs de facilitar les dades que s'indiquen en el formulari per a poder validar correctament la tipologia de la bicicleta. El segur només és vigent en cas de robatori de les bicicletes que estiguin estacionades correctament en la xarxa d'aparcaments de Vadebike.

En què consisteix l'assegurança contra robatoris?

Vadebike ofereix una assegurança per robatori a tots els abonats la bicicleta dels quals estigui aparcada correctament en la xarxa d'aparcaments de Vadebike.

En cas que ho desitgis, oferim la possibilitat d'ampliar l'import de l'assegurança per sobre dels 300€ i que la cobertura s'estengui a estacionaments amb cadenat fora de la xarxa d'aparcaments vadeBike.

Com cancel·lo la meva subscripció?

Inicia sessió en el teu compte i troba el botó de donar de baixa en la part inferior de la pantalla d'inici.

Es pot aparcar qualsevol tipus de bicicleta?

El sistema d'aparcament vadebike s'ajusta a tota mena de bicicletes: urbana, carretera, muntanya, elèctrica o plegable. Vadebike disposa a més d'un espai cobert on guardar el casc. Ja no serà necessari que t'ho emportis mentre no ho utilitzis.

La teva seguretat està garantida quan et mous per la ciutat!

Què passa si la meva bicicleta està aparcada més de 72 hores?

Haurem de notificar a la Guàrdia Urbana l'abandó de la bicicleta per part de l'usuari. Ells s'encarregaran de retirar-la i portar-la als dipòsits municipals.

Com em poso en contacte en cas d'incidències?

Dirigeix-te a la pestanya de "Contacte" situada en la part superior dreta del nostre lloc web. Allí podràs accedir a una línia de telèfon gratuïta on estarem a la teva disposició les 24 hores, els 7 dies de la setmana per a incidències. Per a tràmits administratius, podràs contactar amb un membre del nostre equip de 9 a 18 hrs els dies laborables.

Com activo la meva targeta d'aparcament vadeBike?

Inicia sessió en el teu compte i troba el botó d'activació en el teu menú.

Per què haig de donar les dades de la meva targeta bancària si pertanyo al col·lectiu universitari?

vadeBike és un aparcament de rotació, i per això l'ús de cada plaça està limitat a 9 hores (per un mateix usuari). Si el teu aparcament dura més de 9 hores, et cobrarem 0,29€ per cada hora addicional (amb un màxim de 72h).
És per aquest motiu pel qual necessitem disposar de les dades de la teva targeta.

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA