Notícies

Dos pàrquing de bici per cada pis nou: la Comissió Europea avança en la mobilitat sustentable

13 / 01 / 2022
D'acord amb la nova Directiva d'Eficiència Energètica dels Edificis de la Comissió Europea, tots els edificis residencials i no residencials nous i renovats d'Europa hauran d'oferir places per a aparcar bicicletes en 2027
Imatge

La Comissió Europea inclourà una sèrie de propostes en la Directiva d'Eficiència Energètica dels Edificis. Entre elles està la petició de sumar espais per a aparcar bicicletes. Concretament, la Directiva proposa establir almenys dues places d'aparcament de bicicletes per cada habitatge en els edificis residencials nous i rehabilitats amb més de tres places d'aparcament de vehicles. En edificis no residencials, serà obligatori establir almenys una plaça d'aparcament de bicicletes per cada plaça d'aparcament. Per a 2027, l'objectiu és que hi hagi almenys una plaça d'aparcament de bicicletes per cada plaça d'aparcament de cotxes en tots els edificis.

La primera Directiva d'Eficiència Energètica dels Edificis va ser pubicada en 2010, i no incloïa cap aspecte relacionat amb la mobilitat. En 2018, la Comissió Europea va introduir una sèrie de requisits que només tenien en compte als cotxes elèctrics i les seves infraestructures de càrrega. L'objectiu de la nova sol·licitud és que els edificis residencials nous i renovats tinguin, almenys, de 1,5 a 2 places d'aparcaments de bicicletes per unitat residencial i que el 10% d'aquestes places estiguin concebudes per a bicis de major grandària com a càrrec bikes.

Aquesta nova directiva, que hauria d'aprovar-se el pròxim 8 de març, posa en evidència alguna cosa que ja és una realitat: la necessitat d'impulsar la mobilitat urbana sostenible. Aquest és un dels objectius de vadeBike: transformar les ciutats promovent canvis en la mobilitat, alhora que fomentar la sostenibilitat, la salut i el progrés. La nostra solució de seguretat intel·ligent per a bicicletes i patinets dona resposta a les necessitats de ciutadans, organitzacions i municipis en qüestions de mobilitat.

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA