Notícies

IMSCE 2021: Barcelona consolida la mobilitat sostenible

15 / 10 / 2021
La consultora Idencity ha presentat els resultats de la segona edició de l'Índex de Mobilitat Sostenible de les Ciutats d'Espanya (IMSCE), corresponent a l'any 2021. Entre aquests, Barcelona destaca per la consolidació d'una mobilitat sostenible interurbana. A través dels seus pàrquings, vadeBike acompanya el desenvolupament d'un transport intel·ligent i eficaç.
Imatge

Els resultats del IMSCE destaquen una evolució del transport sostenible a Espanya. Aquest informe va ser realitzat per IdenCity, consultora especialitzada en processos de transformació de ciutats i territoris. L'índex mesura, analitza i avalua els sistemes de mobilitat de 82 ciutats. Entre els indicadors, aquest estudi inclou variables com la logística urbana i interurbana, digitalització del transport, seguretat i mitigació del canvi climàtic. Les múltiples variables converteixen al IMSCE en un dels més complets informes sobre mobilitat urbana sostenible a Espanya.

vadeBike acompanya l'ús de bicicletes, una de les bases de la mobilitat sostenible

La ciutat de Barcelona destaca en diversos indicadors. El primer d'ells és l'Estructura física del territori. Durant el 2021, l'estudi va identificar un avanç en l'ampliació de vies ciclistes de la ciutat. Un altre indicador en el qual destaca la ciutat de Barcelona és la Demanda de Serveis de mobilitat. En ella, s'inclouen les opcions de transport assequible, accessible i segur per a tots els col·lectius en les diferents franges horàries. Finalment, Barcelona també destaca en dimensió Gestió i governança, que analitza de quina manera la regulació del transport públic s'adapta a les demandes ciutadanes.

Actualment, una de les claus de la mobilitat sostenible a Barcelona és l'ús de bicicletes. Això s'evidencia amb l'actual xarxa de carrils bici, que aconsegueix els 240 quilòmetres. La seguretat és una de les necessitats que planteja aquest hàbit. Per això, els aparcaments per a bicis de vadeBike ofereixen una solució avançada per a aquest problema. Inclouen un sistema antirobatori segur amb tres punts d'ancoratge i materials anti-cisalla. Els tres tancaments independents protegeixen la roda davantera, la posterior, el quadre i el seient, a més de tenir un espai per a guardar el casc de manera segura.

Connexió amb la seva àrea metropolitana, una de les claus del transport sostenible a Barcelona

Amb un percentatge de 62,57%, Barcelona apareix com la segona ciutat més avançada en transport sostenible, superada únicament per Madrid. La mitjana de les ciutats espanyoles incloses en el IMSCE ascendeix a un 50,80%. L'informe destaca diferents variables que fan de Barcelona una ciutat que fomenta el transport sostenible. Entre elles sobresurten l'accessibilitat i cobertura en el transport públic, la despesa i inversió municipal en protecció de contaminació i la longitud de vies adaptades per a ús per als vianants.

D'altra banda, el IMSCE destaca que Barcelona és la ciutat millor connectada amb la seva àrea metropolitana en comparació a les set àrees més poblades d'Espanya. En aquest cas, Idencity va estudiar la interacció entre la ciutat i els municipis que interactuen al seu voltant, per a determinar el transport intermodal dins de l'enclavament intermunicipal.

Des de vadeBike tenim la convicció que la mobilitat sostenible és el futur de la vida urbana. Per això, oferim solucions intel·ligents dissenyades específicament per als ciclistes urbans. Per a fomentar i acompanyar una ciutat menys contaminada, un estil de vida més saludable.

 

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA