Notícies

Treballar amb bicicleta a Barcelona és possible.

10 / 03 / 2020
Segur que estàs llegint això perquè en algun moment t'has plantejat la possibilitat de treballar amb la teva bicicleta, encara que sigui per guanyar uns diners extres mentre estàs estudiant.
Barcelona és la ciutat ideal per aquest tipus de feines: és una ciutat bike friendly, el clima ens acompanya i la geografia no presenta grans dificultats.
El món de la feina en bicicleta no acaba en un repartiment. Sabies que existeixen altres opcions per guanyar-te la vida en bicicleta en una ciutat turística com Barcelona?
Imatge

Treballar com a repartidor de menjar o de missatger

Analitzem el sector que ofereix més llocs de feina en bicicleta.

Deliveroo, Glovo, JustEat...més o menys totes apliquen les mateixes condicions, basades en un funcionament que es caracteritza per un sistema d'incentius. Així, com més temps portes a la companyia, més dies treballis i menys comandes rebutgis, major puntuació tindràs. Pots treballar fins a un màxim de 40 hores a la setmana i d’aquesta manera, el nivell d'ingressos que pots obtenir estarà lligat a la quantitat de repartiments que aconsegueixis i dels plusos que obtinguts per treballar en condicions adverses o per distància recorreguda. 

Per poder treballar per aquestes empreses, és imprescindible donar-te d'alta d'autònoms i fer un curs de formació. Segurament hauràs de deixar una fiança per la motxilla, el telèfon i la bateria que et proporcionarà la mateixa empresa.

A l'altra cara de la moneda hi trobem les cooperatives, com Trèvol a Barcelona o La Pájara Ciclomensajería a Madrid. Totes dues lluiten per sortir del concepte de "fals autònom" d'aquestes grans multinacionals, ja que intenten tenir a quasi el 80% dels seus treballadors en nòmina i un programa de prevenció de riscos laborals. 

Aparcar de manera segura mentre treballes

El primer problema amb què et trobaràs si treballes com a rider és l'aparcament, ja que és imprescindible que puguis deixar la teva bici aparcada amb seguretat mentre fas l'entrega. No surtis a treballar sense portar a sobre els millors cadenats del mercat per assegurar la teva bicicleta com a mínim per dos punts. 

No obstant, si no t'acaba de convèncer la idea de portar pes extra amb els sistemes de seguretat, la teva opció és vadeBike, que t'ofereix la possibilitat d'aparcar a les seves estacions per només 29€ a l'any i pots deixar la teva bicicleta de manera totalment segura en les més de 38 estacions repartides per tota la ciutat. Consulta el mapa per comprovar per tu mateix o mateixa el ventall de possibilitats que t’ofereix vadeBike!

Fes-te membre per només

53 A l'any

 

Treballar com a trixie (rickshaw)

Sabies que pots ser taxista conduint un rickshaw? A Barcelona hi ha diverses empreses amb una flota important de trixies esperant trobar conductor. És perfecte per a gent jove amb un nivell d'anglès suficient i amb ganes de treballar a l'exterior i relacionar-se amb els turistes. 

El mateix exemple existeix en empreses de repartiment a domicili. El treballador s'ha de donar d'alta com autònom i tindrà la seguretat de treballar unaa jornada completa, amb flexibilitat per escollir els dies de festa. 

Si estàs interessat a treballar de rickshaw, no dubtis a parlar directament amb els que ja s'estan guanyant la vida com a trixies. Ells són la millor font d'informació per conèixer al detall les condicions laborals de la seva empresa i el seu grau de satisfacció a la feina.

Guia turístic en bicicleta 

Tens un nivell alt d'anglès o alguna titulació en turisme? T'agrada la història? Existeixen moltes empreses a Barcelona que busquen bici-guia amb aquest perfil per a grups de turistes en bicicleta. Tanmateix, acostumen a ser recorreguts màxims de 3 hores i realitzats amb bicis elèctriques! 

Així, Barcelona és una de les primeres capitals turístiques del món. L'any 2019 la ciutat va acollir 8 milions de visitant i molts d'ells contracten tour en bici. El sector està en alça, ja que aprofita la promoció que es duu a terme des de les institucions per promocionar la bici com a transport habitual.  

 

Sense cap mena de dubte, vadeBike és la solució que estaves buscant per assegurar una jornada laboral tranquil·la i sense ensurts. A més, el preu de la quota inclou una assegurança de 300€, com a concepte de resolució d’incidències. Escull la opció més segura per a la teva feina de rider i uneix-te a la comunitat de vadeBike. T'esperem!

 

 

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA