Notícies

Aparcaments per a bicicletes: la solució per aparcar de nit de forma segura.

27 / 02 / 2020
Guardar la bicicleta a la nit pot ser un problema.
La majoria dels nostres habitatges no estan adaptats per a bicis, ja que els ascensors (si és que en tenim) són petits i això dificulta la cabuda d’una bicicleta que no sigui plegable encara que intentis girar la roda.
Deixar la bici a l'entrada de l'edifici és impensable i suposant que la puguis pujar-la al pis... on la poses? En mig del menjador?
Imatge

Ets conscient que existeixen les bicicletes plegables, però resulta que t'has enamorat d'una Fixie o t'agrada una mountain bike, ja posats, per fer cicloturisme o rodar per la muntanya els caps de setmana. Així doncs, i ara què?

No llencis la tovallola i et condemnis a anar amb bici de lloguer tota la vida. Si et fa il·lusió una bicicleta, regala-te-la! . La solució per guardar-la de forma segura a la nit t'està esperant!. 

Els aparcaments per bicicletes a Barcelona.

La ciutat està duent a terme des de fa anys diverses actuacions per potenciar la bicicleta com a transport individual. Una de les principals reticències que tenien els usuaris era la seguretat, i per això es van buscar solucions per a poder aparcar la bicicleta particular de forma segura, inclús de nit, per aquells que no poden pujar-la a casa. Aquesta solució es diu vadeBike i els seus aparcaments es troben a l'exterior o dintre dels pàrquings.

Són el sistema amb major garantia antirobatori, ja que estan dissenyats amb tres punts d'ancoratge que asseguren la bicicleta o el patinet de manera íntegra. Així, vadBike disposa de 38 estacions repartides per tota la ciutat i moltíssimes més en projecte. Quina és la teva preocupació? No vols que estigui a la intempèrie? Cap problema. També hem tingut en compte això. Tenim 32 places en els pàrquings SABA subterranis, perquè la teva bici pugui "dormir" sense estar exposada a les inclemències del temps. Així estaràs segur de què la teva bici estarà seca encara que hagi plogut tota la nit. 

A més a més, les nostres tarifes s'adapten a les teves necessitats. Consulta la web de vadeBike

Renunciaràs a anar amb la teva bicicleta per Barcelona per no saber on aparcar-la de forma segura?

Fes-te membre per només

53 A l'any

L'exemple d'Holanda


Encara ens queda molt de camí per integrar la bicicleta com a mitjà de transport com ho han fet a Holanda. Segur que estàs pensant "si, és clar, el seu territori és pla”. Diga-li a un holandès que pugi el carrer Balmes fins a la plaça Kennedy, a veure què et diu! Jo segueixo amb la moto, que em canso menys!.

Això és fer trampes al solitari. No seràs a més d'aquells o aquelles que després de treballar no es perden una classe d'spinning, veritat? Seriosament, anar amb bici per Barcelona no és tan esgotador. I si realment estàs en baixa forma o, per l'edat o problemes físics, no pots anar amb una bici normal, has pensat en les que tenen assistència elèctrica? Tots els experts coincideixen a dir que la gent que escull les bicis elèctriques les utilitza 3 vegades més que abans de tenir-les.

Bé, tornem-hi. Què passa a Holanda? Quan pensem en aquest país, l'associem amb tul·lians, bicicletes i altres coses que ara no vénen al cas. Els holandesos van ser els primers a apostar per la bici com a transport individual ecològic i es calcula que hi ha uns 22 milions de bicis al país, quan la població actual ronda els 17 milions. Això representa 1,3 bicicletes per habitant, suposant que el 84% de la població utilitza la bici diàriament i un 16% disposa de bicicletes elèctriques. 

Tenint en compte que Holanda té una densitat de població de 412 habitants per metre quadrat, el país ja no sap què fer amb tanta bici. La solució ha estat crear uns garatges subterranis gegants. L'ajuntament d'Utrecht acaba d'obrir un garatge per 12.500 bicicletes sota la plaça de l'estació central. Es pot recórrer pedalejant fins a trobar una plaça lliure i tenir accés directe des del carrer. A La Haya estan construint un molt similar amb 8.500 places i a Àmsterdam, un de 7.000. 
 

Si comparem l'ús de la bici del nostre país amb Holanda, podem veure que ens queda molt per recórrer. Barcelona té com a model qualsevol ciutat holandesa i està apostant per solucions que frenin l'emergència climàtica, sent una de les principals la reducció de la contaminació causada pels vehicles a motor. 

Tots som conscients que la nostra aportació, per petita que sigui, és important i vadeBike et dóna la solució que estaves esperant per poder utilitzar la teva pròpia bicicleta sense preocupar-te de res. La teva bici estarà aparcada de manera segura i a més coberta per una assegurança de 300€ inclosos en el teu abonament. Que més es pot demanar?

Aconsegueix el teu aparcament segur amb el servei RACC Bici Bàsic!

Fes-te membre de vadeBike i gaudeix d'una assegurança de responsabilitat civil, assistència mèdica i jurídica, i una assegurança per robatori de la bicicleta.

Partners

  • Ajuntament de Barcelona
  • RACC
  • European Union
  • PIME INNOVADORA